AJIACO Colombiano...!. Cómo preparar Ajiaco, ingredientes, paso a paso y valor nutricional. Una receta de Bogotá - Colombia. Las mazorcas se sirven enteras o desgranadas con el ajiaco.
There are several versions of ajiaco in Hispanic culture. Ajiaco Bogotano has chicken, three different kinds of potatoes, corn on the cob, and the herb guascas. Ajiaco is a Colombian stew of chicken, corn, and potatoes. You can have AJIACO Colombiano...! using 14 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of AJIACO Colombiano...!
- It's 1 of pechuga de pollo.
- You need 11/2 taza of maíz tierno.
- Prepare 500 grs. of papa criolla.
- Prepare 650 grs. of papa sabanera.
- Prepare 1 manojo of cebolla larga.
- You need 10 grs. of guascas seca.
- Prepare 4 tazas of leche.
- It's al gusto of Sal.
- You need of Para acompañar:.
- It's of Aguacate.
- You need of Crema de leche.
- It's of Alcaparras.
- You need of Arroz blanco.
- You need Gotas of tabasco al gusto.
Serve this recipe on a cold night with a Spanish Albarino wine. Ajiaco is seasoned with a Colombian herb called guascas and is traditionally served with slices of avocado, capers, and a mild sour cream. There are different versions of Ajiaco Bogotano , but it's usually made with chicken and three kinds of potatoes, corn and an herb called guascas. This herb gives the soup a wonderful flavor.
AJIACO Colombiano...! step by step
- En una olla grande ponemos a hervir agua y añadimos la pechuga entera a cocinar con pizca de sal. Cuando esté a medio cocer, reemplazamos el agua que se ha consumido por 4 tazas de leche, hirviendo esta mezcla añadimos la papa criolla cortada a la mitad con piel, la papa sabanera pelada y cortada en cuartos, la guasca, la cebolla larga cortada en aros pequeños y la sal, agregamos el maíz y seguimos cocción..
- Cuando la pechuga esté blanda, la retiramos de la olla y en una fuente la desmechamos grueso. Observen mi cuchara...! Tenemos el aguacate listo, las alcaparras y la crema de leche para servir..
- Devolvemos la pechuga desmechada a la olla, damos unos minutos de hervor y apagamos fuego, dejamos olla tapada hasta el momento de servir..
- Servimos nuestro ajiaco con aguacate, crema de leche y alcaparras como aprecian en la fotografía..
- Para ustedes, nuestro café, y para mí el gozo de compartirles mis manoplas y mi cocina, gracias Cookpad...!.
Te llevamos hasta tu casa el mejor ajiaco del Mundo! Ajiaco is one of the staples of traditional Colombian cuisine; it's also the famous weekend soup. However, it is customary to prepare large portions of this soup for family gatherings and different occasions. Here I invite you to delight yourself by making this delicious recipe. Ajiaco (Spanish pronunciation: [a'xjako]) is a soup common to Colombia, Cuba, and Peru.